Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ЕНЕРГИЈА
за настапот на виолинистот томислав димов во пијано соработка на јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 25.06.1992

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ДВАЈЦА СОЛИСТИ – ДВЕ НИВОА

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1977

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ HA МАКС POCTAЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1956