Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
КОНЦЕРТНИ ДЕФИЛЕА НА МИНУС 15
За концертите на Софиските солисти со солистот Стојан Димов и за пијано концертот на Надежда Пожарицкаја -Пејсахова

Периодика: Вест Датум: 28.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРЕН АНСАМБЛ СО СВЕТСКА ГОЛЕМИНА
КОНЦЕРТ НА СОФИСКИ СОЛИСТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА НА НИВО НА ПЕРФЕКЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „СОФИСКИ СОЛИСТИ“ ВО ДОМОТ НА АРМ

Периодика: Вечер Датум: 13.12.2001

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН, ФОКУСИРАН АНГАЖМАН
за настапот на камерниот оркестар на мрт, диригент пламен ѓуров, солист александар кагановски - виолончело

Периодика: Вечер Датум: 07.06.1995

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КВАЛИТЕТЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.08.1993