Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЛОШАТА СЦЕНОГРАФИЈА И ОЗВУЧУВАЊЕТО ФРЛИЈА СЕНКА ВРЗ ЅВЕЗДИТЕ ОД ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ“
,,ОХРИДСКО ЛЕТО" -СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ СО ТЕАТАРОТ „БОЉШОЈ"

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2002

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ИНТЕРПРЕТАТОРСКИ ДОСТОИНСТВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
П.И.ЧАЈКОВСКИ: „ПИКОВА ДАМА“ – ОПТОВАРУВАЧКИ ДОЛГ КОН ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.06.1963

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА СЛАВЈАНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.01.1946