Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОЗВИШЕНА КРЕАТИВНОСТ
кон концертот на кирил рибарски на тромбон и милица шперовиќ на пијано, охридско лето 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1998

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВЕ ВЕЧЕРИ СО СОЛИСТИ НА ДУВАЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.12.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
УБАВА КОНЦЕРТНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧНИ И ВРЕДНИ ПРЕТСТАВУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.1976