Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
АНГЕЛСКИ СОПРАН
Кон концертот на сопранот Ана Стаменковска во пијано придружба на Татјана Огнаноска одржан на 5 јуни во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 12.06.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НАДЕЖ НА НАШАТА ОПЕРСКА МУЗИКА
„Охридско лето 2000“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 04.08.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРШЕНСТВО ВО ХОРСКОТО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на младинскиот женски хор мри МКЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.10.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВДАХОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА МЛАДИНСКИОТ ЖЕНСКИ ХОР
МЕЃУНАРОДНА ХОРСКА НЕДЕЛА 1999

Периодика: Македонско радио Датум: 29.09.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ
по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОФТОРЛИВА ДАМА НА ВОКАЛНАТА УМЕТНОСТ
за концертот на шпанската уметница викторија де лос анѓелес на охридско лето 95

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКА ИСПЛОНУВАЧКА КУЛТУРА
за солистичкиот концерт на билјана јивановска јакимовска, мецосопран

Периодика: Вечер Датум: 05.07.1995

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
МЛАДОСТ И ИСКУСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1992

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
БЛАГОРОДНО ДОСТОИНСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕДОРЕЧЕНИ КАЖУВАЊА

Периодика: Вечер Датум: 14.10.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРЕКРАСНИ ДИРИГЕНТСКИ ГРАДАЦИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СОЛИДНО-ПРОСЕЧЕН НАСТАП

Периодика: Вечер Датум: 29.01.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСОМНЕН УСПЕХ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1963

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
СЕДМИЦА HA БРОЈНИ НАСТАНИ
осврт кон повеќе концерти во 1961 година

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.04.1961