Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПРВА ВИСТИНСКА НАРОДНА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.1971

Автор: Н.Н. Категорија: интервју
ГЛИГОР СМОКВАРСКИ: НЕДОВРШЕН БАЛЕТ И КОНЦЕРТ ЗА КЛАРИНЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1963

Автор: К.Гавриш Категорија: интервју
ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ: ПИШУВАМ ОПЕРА „ПЕЧАЛБАРИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.02.1963