Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНИОТ САЧЕНКО
кон концертот на оркестарот на операта на мнт, диригент едвард амбарцумјан

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КОНЦЕРТ ЗА ОПТИМИЗАМ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 10.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАНИ ИСПОЛНУВАЧКИ РЕАЛИЗАЦИИ
за концертот на Македонската филхармонија, диригент Павле Дешпаљ, солистка Милена Молова-пијано

Периодика: Вечер Датум: 26.04.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВНИМАТЕЛНО ИЗБРАНА ПРОГРАМА

Периодика: Вечер Датум: 05.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈОЖЕ ФЛОУТ – АТРАКЦИЈА НА ВЕЧЕРТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.04.1972

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИСЛАВ ПАЛФИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.09.1950