Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНТОЛОГИСКИ ПРЕСЕК НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО-ПЕСНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1969

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШНА СМОТРА НА МАКЕДОНСКАТА СОЛО ПЕСНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.09.1969

Автор: К.Г. Категорија: интервју
ЉУБОМИР БРАНЃОЛИЦА: „ДВА НОВИ БАЛЕТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.1963