Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВИРТУОЗЕН КОНЦЕРТЕН СТИЛ СО ВООБЛИЧЕН ДРАМСКИ МОМЕНТ
РЕЦИТАЛ НА ГЕРМАНСКИОТ ВИОЛИНИСТ АЛБРЕХТ БРОЈНИНГЕР

Периодика: Дневник Датум: 06.11.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: есеј
ВЕДРИ ТОНОВИ НА ВИРТУОЗНИ ИСПОЛНИТЕЛИ
концерт на надежните македонски виолинисти

Периодика: Дневник Датум: 12.10.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИБЕРИЈА-ПРВПАТ И СОЛИДНО

Периодика: Вечер Датум: 30.01.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ШКОЛА ЗА ВИОЛИНСКОТО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИЗДРЖЛИВА ПИЈАНИСТИЧКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1975

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕМИЛ КАМИЛАРОВ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.04.1963

Автор: Н.Н. Категорија: критика
УСПЕХ НА ДИРИГЕНТОТ КИРИЛ СПИРОВСКИ ВО МАРИБОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1962

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВЕ НОВИ КОМПОЗИЦИИ ОД МАКЕДОНСКИ АВТОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1958