Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСПЕШНИ КОНЦЕРТНИ СЕАНСИ
за финиш концертите на интерфест 94

Периодика: Вечер Датум: 21.10.1994

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ КРЕАЦИИ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МРТВ И АМЕРИКАНСКИОТ ГИТАРИСТ ВИЛИЈАМ ФИСЛИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕПЕТЛИВИ ИЗВЕДУВАЧКИ СТРУКТУРИ
за рециталот на Лидија добревска, пијано придружба јасминка чакар

Периодика: Вечер Датум: 17.11.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОЛЕМИ ОЧЕКУВАЊА – НЕСООДВЕТНИ РЕЗУЛТАТИ: ПО ГОСТУВАЊЕТО НА ПИЈАНИСТКАТА СУМИКО ИНУЧИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1961