Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТОМА ПРОШЕВ: „ПАЈАЖИНА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.04.1963

Автор: К.Г. Категорија: интервју
ТОМА ПРОШЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: Осврт
ЗА ТВОРЕШТВОТО НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПОЗИТОРИ

Периодика: Разгледи Датум: 01.05.1962