Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СИМОН ТРПЧЕСКИ ГО „ИСТРЧА“ МУЗИЧКИОТ МАРАТОН
крај на вториот дел од проектот „Концертен маратон“.

Периодика: Утрински весник Датум: 22.06.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МОЦАРТОВА КЛАСИЧНА ЕЛЕГАНЦИЈА И ШАРМ
Симфонискиот концерт на Македонската филхармонија со солистот на виола Михаил Кугел

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВОНСЕРИСКА МУЗИЧКА ГАЛАКСИЈА
Интерфест 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЕНТИМЕНТАЛЕН ВИРТУОЗ
За концертот на виолинистот Стефан Миленковиќ

Периодика: Вест Датум: 03.10.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ИНСТРУМЕНТ ЗА СЕНЗАЦИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ОТРКИТИЈА
КОНЦЕРТ НА РУСКИОТ КОНТРАБАСИСТ ШИЛО

Периодика: Дневник Датум: 26.07.1999

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
СТИЛСКО ИСТРАЖУВАЊЕ И НОВИ БОИ
по концертите на александар шило и пјер лоран бу шарла

Периодика: Утрински весник Датум: 23.07.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ОТКРОВЕНИЕ
кон концертот на петер шулмајстер „интерфест 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СПЕЦИФИЧЕН НАЧИН
по настапот на григори жислин на отворањето на „интерфест“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВНАТРЕШЕН НАБОЈ
по настапот на леонид пејсахов на виолина и надежда пожарицкаја на пијано на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕТКО СРЕЌАВАНА ПРОГРАМА
за концертот на виолинското дуо лидија добревска и томислав димов

Периодика: Вечер Датум: 28.12.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗГУСНАТИ КАЖУВАЊА
за концертите на Македонската филхармонија, диригент В. Блинов, виолинистите: Л. Пејсахов и Ј. Колунџија

Периодика: Вечер Датум: 08.12.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА МУЗИКАЛНОСТ
КОН ВЕЧЕРТА НАРЕЧЕНА МУЗИКА ЗА КОНТРАБАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНИ ДОСТРЕЛИ
КОН ПОДИУМОТ НА МЛАДИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 90

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1990