Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
МИЛО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ
КОНЦЕРТ НА АНА И ОЛЕГ КОНДРАТЕНКО, ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 28.07.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА И ОЛЕГ КОНДРАТЕНКО ОДУШЕВИЈА СО ВИСОК АРТИЗАМ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.2005

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПОПУЛАРНА ПРОГРАМА
концерт на македонската филхармонија, сретен крстиќ на виолина, диригент андреј борејко

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗОБИЛСТВО ОД КВАЛИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 03.04.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991

Автор: Снежана Чадиковска Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
КОН НАСТАПИТЕ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ, ВИОЛИНА ОД БЕЛГРАД И ЕЛЕНА МИСИРКОВА ПИЈАНО ОД СКОПЈЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.08.1989

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СОВРШЕНСТВО НА ВИОЛИНИСТИЧКО МУЗИЦИРАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.10.1957

Автор: Петре Богданов-Кочко Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЈОН ВОЈКУ

Периодика: Разгледи Датум: 11.12.1955