Автор: Љ. Кочковски Категорија: критика
СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ ОДУШЕВИ

Периодика: Вечер Датум: 13.08.1991

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА СРЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1986

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МАШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ И НЕЖЕН ЛИРИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.04.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗНИ ПЕРСПЕКТИВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.03.1971

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВТОРО СРЕЌАВАЊЕ СО СТЕФАН РУХА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1964

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1957