Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА ЕМОТИВНАТА ИВЕДБА НА АНА КОНДРАТЕНКО
ОТВОРЕНИ ЕСЕНСКИТЕ МУЗИЧКИ СВЕЧЕНОСТИ

Периодика: Дневник Датум: 08.11.2008

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ТАНЦОВ ИГРОКАЗ ЗАМИСЛЕН КАКО ШАХОВСКА ТАБЛА
Мултикултурен проект низ танцот

Периодика: Утрински весник Датум: 31.10.2006

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВЕЧЕР НА СОЛИСТИЧКИ ПРАИЗВЕДБИ
За концертот на Македонска филхармонија, со солистите Александар Шило и Илја Иоф, диригент Владимир Алтшулер

Периодика: Вест Датум: 30.01.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КАПИТЕ ДОЛУ ПРЕД ЧУДЕСНОТО УМЕЕЊЕ
за концертот на „словенечкиот октет“ во соборниот храм „св. климент охридски“

Периодика: Вечер Датум: 28.07.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНО ПОСЕТЕНИ ПРЕТСТАВИ И КОНЦЕРТИ
хроника на музичкиот живот

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
П.И.ЧАЈКОВСКИ: „ПИКОВА ДАМА“ – ОПТОВАРУВАЧКИ ДОЛГ КОН ТРАДИЦИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.06.1963