Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСОКО КРЕАТИВНО НИВО
кон премиерната изведба на суитата „приказна“ до јозеф сук, на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.06.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КВАЛИТЕТЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.08.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ИСПОЛНУВАЧКИ ГЕНЕРАЦИИ

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПАСНОСТ ОД ЗДОДЕВНОСТИ

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1981

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВИРТУОЗНОСТА НА МАЈКЛ РАБИН

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.10.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДВА СЛАБО ПОСЕТЕНИ КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
КОНЦЕРТ HA МАКС POCTAЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.03.1956

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПРВИТЕ КОНЦЕРТИ ВО ОВОГОДИШНАТА КОНЦЕРТНА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.06.1946