Автор: Јулијана Жабева Категорија: критика
ЕКСПРЕСИВНОСТ И ДЛАБОЧИНА ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
БОЖИКЕН КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР СКОПСКИ СОЛИСТИ

Периодика: Дневник Датум: 12.01.2007

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛНА ПРЕТСТАВА, ЗА ЗАДОВОЛНА МУЗИКА
кон претставата на операта „слугинка господарка“ од џовани батиста перголези

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ПЕАЧКИ РАФИНМАН
кон рециталот на викторија де лос анџелес на „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСЕН КОНЦЕРТЕН ДОПИР
ЗА КОНЦЕРТОТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ БАРОКЕН АНСАМБЛ ОД РИМ

Периодика: Вечер Датум: 28.07.1986

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРЕМИЕРА СО МЛАДИ ПЕЈАЧИ
кон изведбата на комичната опера „слугинка - господарка“ од перголези

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1981

Автор: О. Сп. Категорија: критика, друго
ПРЕМИЕРНИОТ ПОЧЕТОК – СО КАМЕРНО ДЕЛО
поводи

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.01.1981

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБАВА БАРОКНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.01.1977

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СО МЛAДЕШКИ ТРЕПЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1975

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
КОРЕКТНОСТ, НО И СТАРИ БОЛКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.10.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗНО НИВО НА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.02.1973

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРОФИЛ НА ВРВНИ УМЕТНИЧКИ КРЕАТИВНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН РЕПЕРТОАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.07.1964