Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Периодика: Дневник Датум: 13.02.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА НА НИВО НА ПЕРФЕКЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „СОФИСКИ СОЛИСТИ“ ВО ДОМОТ НА АРМ

Периодика: Вечер Датум: 13.12.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО ПРЕСРЕТ НА КОНЦЕРТНАТА СЕЗОНА – НЕОЧЕКУВАНО УСПЕШНО
Концерт на Камерниот ансамбл на Македоската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.10.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГУДАЧКА КОХЕЗИЈА ВО ПРОСТОР
по концертот на гудачите на „свети ѓорѓе“

Периодика: Утрински весник Датум: 28.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
кон настапите на гудачкиот квинтет „цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МЛАДЕШКИ ТЕМПЕРАМЕНТ И ЕЛАН
„Охридско лето `96“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНО И КОРЕКТНО
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА 14 МАЈ ВО ФОАЈЕТО НА МНТ, ДИРИГЕНТ ГЕУМ НОСАНГ ОД Ј. КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
РАЗЕДИНЕТ ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1986

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НЕСИГУРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНСАМБЛ КОЈ ВЕТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.01.1971

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.1964