Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1992

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ПРИСТАПИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1984

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДИРИГЕНТСКО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.06.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НАСТАНИ ЗА МУЗИЧКИТЕ ГУРМАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1979

Автор: Веле Митаноски Категорија: интервју
НЕМА ФЕСТИВАЛСКА БОЛЕСТ

Периодика: Вечер Датум: 21.07.1979

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕРИОЗНИ МУЗИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

Периодика: Вечер Датум: 10.07.1979

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ НЕСООДВЕТЕН НА ДОСТИГНАТОТО РЕНОМЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.03.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБАР КОНЦЕРТ, ЛОШ РЕЗУЛТАТ

Периодика: Вечер Датум: 23.03.1978

Автор: В. Механџиски Категорија: интервју
ПРОПАГИРАЊЕТО НА СЕРИОЗНАТА МУЗИКА Е НЕОПХОДНО – СРЕДБА СО ОСКАР ДАНОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1978

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ИНСПИРАЦИЈА ПРЕКУ ГЕСТОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.04.1976