Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕМА ВИСТИНСКИ СПЕКТАКЛ СО СЛАБИ СОЛИСТИ
(Мајски оперски вечери 2009 - Свечено отворање - „Бал под маски“ - Џ.Верди

Периодика: Вест Датум: 12.05.2009

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗДОДЕВНА И МОНОТОНА ПРЕТСТАВА
Кон оперската едночинка „Плаштот“ од Џакомо Пучини, во режија на Цветан Стојановски и во продукција на МОБ

Периодика: Вест Датум: 01.12.2008

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ ОПЕРСКИ ПЕЈАЧИ ИМААТ СВОЈ ПОТЕНЦИЈАЛ
Кон концертот на учесниците на мастеркласот на Оливера Миљаковиќ

Периодика: Вест Датум: 30.01.2008

Автор: Д.Стојановиќ Категорија: критика
НЕОБИЧНА ОПЕРСКА ПРИКАЗНА
ПРЕМИЕРА НА „СВРТУВАЊЕ НА ШРАФОТ“ ВО МОБ

Периодика: Вест Датум: 23.10.2006