Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МАТНО И КОНТРАВЕРЗНО

Периодика: Вечер Датум: 25.05.1983

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ЕБОЛИ НАЈУСПЕШНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1982

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
СОЛИСТИТЕ НА НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НОВО ПОЗНАНСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.06.1981

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК АПЛАУЗИ

Периодика: Вечер Датум: 16.05.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВОНРЕДНА ОПЕРСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.05.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДОБРО ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 78. „БАЛ ПОД МАСКИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1978

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РЕПРИЗА СО ГОСТИ ОД ЉУБЉАНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.02.1978

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
„ЦАР САМУИЛ“ ВО ПОЛУПРАЗНА САЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.1977

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОВОЛНО НЕСИГУРНО

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1977

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
„АИДА“ ШТО ЌЕ СЕ ПАМЕТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНИ „БОЕМИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1975