Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОСВЕЖУВАЊЕ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНСПИРИРАНИ И ВОЗБУДЛИВИ СРЕДБИ СО НОВАТА ПУБЛИКА
По концертите на Македонската филхармонија во Белград и во Нови Сад

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПРЕТСТАВЕНО НАЈДОБРОТО ВО МАКЕДОНИЈА
на отворањето на деновите на македонската музика

Периодика: Дневник Датум: 01.04.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗВУЧНОСТ БЕЗ КОМПАКТНОСТ НА ОРКЕСТАРОТ
ОБЕДИНЕТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР - ДИРИГЕНТ АЛЕКСАНДАР ЛЕКОВСКИ

Периодика: Дневник Датум: 09.04.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ РЕПРЕЗЕНТИ НА УБАВИОТ ИЗРАЗ
ЧЕТИРИЕСЕТ _години МУЗИЧКА МЛАДИНА НА МАКЕДОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 20.02.2003

Автор: Соња Џепароска Категорија: критика
ПУЛСИРАЧКА ТАНЦОВА ЕНЕРГИЈА
„ПОРГИ И БЕС" - БАЛЕТ НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 11.10.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВИОЛИНИСТ СО ГОЛЕМО В
За концертната вечер на Литванскиот симфониски оркестар со солистот Џулијан Рахлин на „Охридско лето“

Периодика: Вест Датум: 17.07.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МАЕСТРАЛНА ИНВЕНЦИЈА НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ХЕНКОК
за концертот на пијанистот херби хенкок и неговата група и изведбата на албумот „светот на гершвин“

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ГЕРШВИН ВО СКОПЈЕ
кон концертот на македонската филхармонија поеветен на стогодишнината од раѓањето на гершвин

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ КРЕАЦИИ
КОН НАСТАПОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МРТВ И АМЕРИКАНСКИОТ ГИТАРИСТ ВИЛИЈАМ ФИСЛИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО ВИСОК РЕЈТИНГ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на оскар данон со солистите наум груберт и валери стефановски

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АВТОРСКА СОНАТНА ВЕЧЕР

Периодика: Вечер Датум: 07.04.1987

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ИСПОЛНУВАЧКИ ГЕНЕРАЦИИ

Периодика: Вечер Датум: 02.03.1987

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ГЕРШВИНОВА СИМФОНИСКА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.07.1981