Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОРИГИНАЛНО И НЕПОВТОРЛИВО ДОЖИВУВАЊЕ
операта при МНТ станува место каде што се собира се повеќе публика

Периодика: Утрински весник Датум: 04.02.2004

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ ДОЖИВУВАЊА ЗА МНОГУБРОЈНАТА ПУБЛИКА
„интерфест„ битола

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.10.2000

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1997

Автор: Ц. Зојчевска Категорија: критика
ДОЈДОВ ДА РАБОТАМ
СРЕДБА СО ТАДЕУШ КОЗЛОВСКИ, НОВ ДИРИГЕНТ ВО ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Вечер Датум: 26.11.1987

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОПЕРСКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.1977

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АПЛАУЗ ЗА НОРМА

Периодика: Вечер Датум: 22.05.1968