Автор: Невена Поповска Категорија: интервју
ДОАЃА СВЕТСКАТА ЏЕЗ-СЦЕНА
разговор со Оливер Белопета

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2010

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
“ЧУДАТА” ВЕЌЕ НИ СЕ СЛУЧУВАА
ИНТЕРВЈУ: ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА – “СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ”

Периодика: Време Датум: 21.10.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈНИОТ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ СО ЕКСКЛУЗИВНА ПРОГРАМА
Пред почетокот на Џез-фестивалот

Периодика: Утрински весник Датум: 18.10.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОРНЕТ КОЛМЕН ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ СКОПСКИ ЏЕЗ-ФЕСТИВАЛ
скопската публика ќе ужива во концертите на еминентни џез-имиња

Периодика: Утрински весник Датум: 05.10.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОРБАТА ЗА ПУБЛИКАТА СТАНУВА СЕ ПОТЕШКА
Разговор со Оливер Белопета

Периодика: Утрински весник Датум: 08.11.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ВО КУЛТУРАТА ВЛАДЕЕ УРАМНИЛОВКА
ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА ДИРЕКТОР НА СКОПСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ И УМЕТНИЧКИ ДИРЕКТОР НА ЉУБЉАНСКИОТ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Периодика: Утрински весник Датум: 13.06.2000

Автор: О.Б. Категорија: критика
НАЗАД ВО ИДНИНАТА
„секс пистолс“ во љубљана

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1996

Автор: О.Б. Категорија: критика
ПЛУС 3
џез: сони ролинс

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.04.1996

Автор: О. Белопета Категорија: критика
НОВИ „СТАНДАРДИ“
херби хенкок

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1996

Автор: О.Б. Категорија: критика
СИОТ ТОЈ ЏЕЗ
прв џез албум на Ван Морисон

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.01.1996

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ПРЕПОЗНАТЛИВОСТА КАКО АДУТ
бодан без „леб и сол“ - бескраен поглед

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1995

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
СО ПОИНАКОВ ЗАЛЕТ
АНАСТАСИЈА ВО ПРЕПОЛНАТА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1995

Автор: Оливер Белопета Категорија: друго
МУЗИКА ШТО ПЛАШИ
ЗА ЏЕЗОТ, ФЕСТИВАЛОМАНИЈАТА, ЧИК КОРИА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1994

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ДЛАБОКО ПОД ПРАШИНАТА
ЈУРА СТУБЛИЌ И ФИЛМ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1993