Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БОЛКА ПРОТКАЕНА СО ЉУБОВ, НАДЕЖИ, ФАНТАЗИЈА
премиерната изведба на "Порги и Бес",

Периодика: Утрински весник Датум: 10.10.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БРЕХТ НА НОВ НАЧИН
КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.07.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ ТАНЦ
ерроролф адам, балет при мнт

Периодика: Утрински весник Датум: 07.10.1999

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998