Автор: Весна Димчевска, Ангелина Димоска Категорија: критика
ФИЈАСКОТО НА ОХРИДСКО ЛЕТО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА „СТРУШКИ… 2011“
златни јубилеи - еден заврши друг не чека

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ОХРИДСКО ЛЕТО“ Е МОЌЕН ДВИГАТЕЛ НА КУЛТУРНИТЕ ПРОЦЕСИ
Марко Коловски еден од авторите на монографијата по повод јубилејот

Периодика: Утрински весник Датум: 03.08.2010

Автор: Невена Поповска Категорија: критика
БЛЕСКАВ СТАРТ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
отворање на јубилејното „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2010

Автор: Време Категорија: критика
ОТКАЖУВАЊА И ВРВНИ КОНЦЕРТИ ГО ОБЕЛЕЖАА “ОХРИДСКО ЛЕТО“
КВАЛИТАТИВНА И ОРГАНИЗАЦИСКА НЕУЕДНАЧЕНОСТ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА

Периодика: Време Датум: 20.08.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГОЛЕМ БРОЈ НАСТАНИ ПОСВЕТЕНИ НА МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ
Музичката младина на Македонија во рамките на „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 24.07.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СЛАТКАТА МОНОТОНИЈА НА ФИЛМСКАТА МУЗИКА
ОТВОРЕНО ОХРИДСКОТО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕ САКАМ ДА ДАВАМ КОМПЛИМЕНТИ, НО ОХРИД Е ПОСЕБЕН ГРАД
Италијанскиот композитор Енио Мориконе, на средба со новинарите

Периодика: Утрински весник Датум: 11.07.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
„ОХРИДСКО ЛЕТО“ ДА СЕ ВРАТИ НА СТАРИТЕ ПАТЕКИ
Присуството на естрадни концерти на „Охридско лето“ наидува на негативни реакции

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЧАНГ, БРУК, ПАНДУР ГО КРЕНАА РЕЈТИНГОТ НА ОХРИДСКО ЛЕТО
ОРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДОБРА И ЛОША ИЗВЕДБА
ОХРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СПИРИТУАЛНО ОТВОРАЊЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
КОНЦЕРТ СО УРАМНОТЕЖЕНА ЕКСПРЕСИВНОСТ
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
„ВАЛПУРГИСКА НОЌ“ И „ШЕХЕРЕЗАДА“–БАЛЕТСКИ НАСЛАДУВАЊА НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИКАТА МЕ НАУЧИ ДЕКА СМЕ СЛИЧНИ
Охридско лето 2007

Периодика: Време Датум: 20.07.2007