Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
АНА И ОЛЕГ КОНДРАТЕНКО ОДУШЕВИЈА СО ВИСОК АРТИЗАМ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.2005

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
НОВИ ПРАВИЛА ЗА ПОГОЛЕМО УЖИВАЊЕ ВО МУЗИКАТА
отворена новата сезона на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 14.10.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЅВЕЗДЕНИ МИГОВИ НА ВИОЛОНЧЕЛОТО
ОХРИДСКО ЛЕТО 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.07.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НАЈСВЕТЛА ТОЧКА ПИЈАНИСТОТ
КОН КОНЦЕРТОТ НА НИШКИОТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.2004

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОД ХИМНИЧНА ЕГЗАЛТАЦИЈА ДО ЛАМЕНТОЗНО ФИНАЛЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.04.2004

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
НЕДОФАТЛИВ УМЕТНИЧКИ СУВЕНИР
КОН КОНЦЕРТОТ НА „МОСКОВСКИ СОЛИСТИ“–ОХРИДСКО ЛЕТО 2002

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
РЕЛАКСИРАНА МУЗИЧКА ЦЕЛИНА
„ОХРИДСКО ЛЕТО" - КВАРТЕТ „БАРТОК", УНГАРИЈА

Периодика: Дневник Датум: 16.08.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНИ СУПТИЛНИ КРЕИРАЊА НА КОМПОЗИЦИИТЕ
РЕЦИТАЛ НА АГЛИКА ГЕНОВА И ЉУБЕН ДИМИТРОВ, КУЛТУРНО- ИНФОРМАТИВЕН ЦЕНТАР

Периодика: Дневник Датум: 28.06.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДИНАМИЧЕН ИЗРАЗ НА ХРВАТСКИТЕ МУЗИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ
КОНЦЕРТ ЗА ЗАГРЕПСКИОТ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ, ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 03.06.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВИОЛОНЧЕЛИСТ СО УНИКАТЕН МУЗИЧКИ ЈАЗИК
Кон концертот на виолончелистот Александар Кагановски, во пијано придружба на Надежда Пожарицкаја - Пејсахова во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 05.03.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ДИНАМИЧКА НЕДОСЛЕДНОСТИ ВО ОРКЕСТАРСКИТЕ ДЕЛНИЦИ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА - ДИРИГЕНТ ОЛИВЕР БАЛАБУРСКИ

Периодика: Дневник Датум: 22.02.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КРАТКИ РЕЛАЦИИ НА ПОЧЕТНИОТ ЕНТУЗИЈАЗАМ
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 16.02.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДИРИГЕНТОТ-НАЈСВЕТЛА ТОЧКА
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.2001