Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ПОПУЛАРНА МУЗИЧКА ПРИКАЗНА
НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 28.12.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МУЗИЧКА КОМЕДИЈА ПОЛНА СО ХУМОР
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МОВ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВИРТУОЗНО И ЗАБАВНО
по концертите на џулијан рахлин на виолина и дуото јанкел, охридско лето

Периодика: Утрински весник Датум: 27.07.1999

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВОГОДИШНА „ШТРАУСИЈАДА – 97“

Периодика: Македонско радио Датум: 02.12.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВОГОДИШНА МУЗИЧКА ЕЛКА
за традиционалниот новогодишен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
КОГА ВИОЛИНАТА ЌЕ ЗАПЕЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НИШТО БЕЗ ШОСТАКОВИЧ

Периодика: Вечер Датум: 29.03.1977

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ОДМЕРЕНО И ВОЗДРЖАНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.03.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
СПРОТИВЕН ЕФЕКТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.01.1977

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
„ТАНЦОТ НА КАДЕТИТЕ“ – УСПЕШНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.05.1968