Автор: Тина Иванова Категорија: критика
АВТЕНТИЧНА ИЗВЕДБА НА ДЕЛАТА НА СТАРИТЕ МАЈСТОРИ
концерт на Цветанка Созовска,

Периодика: Утрински весник Датум: 29.10.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНА ВИРТУОЗНОСТ НА ЧУДЕСНИОТ УМЕТНИК
КОНЦЕРТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
МУЗИЧКА НИРВАНА
Кон концертот на пијанистичкото дуо Тамока и Мамору Каишиге; Салон 19,19

Периодика: Вест Датум: 28.05.2001

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
БАХОВА ВЕЧЕР СО ЈАНИНКА НЕВЧЕВА
интерфест 2000

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА БАХ
кон концертот на камерниот оркестар на музичката младина на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
АТРАКТИВЕН СПОЈ НА МЛАДОСТА НА ПИЈАНИСТОТ И ДЕЦЕНИСКОТО ИСКУСТВО НА ОРКЕСТАРОТ
концерт на дарко костовски со „загрепските солисти“

Периодика: Дневник Датум: 03.08.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НОВОКОМПОНИРАНА ПАТЕТИКА
од отворањето на „охридско лето“

Периодика: Дневник Датум: 17.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОД ОЧЕКУВАЊАТА
отворање на охридско лето 2000

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2000

Автор: Тина Иванова Категорија: есеј
ВРВ КОЈ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗМЕРИ
250 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА БАХ

Периодика: Утрински весник Датум: 21.01.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧЕН МЛАД ПИЈАНИСТ
за концертот на маја стојановска, пијано, во салонот 19.19 во скопје

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1999

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ПОГОДОК
кон настапот на гудачкиот оркестар „камерата антонио лучио“ од холандија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОВТОРНА РЕИНКАРНАЦИЈА
по концертот на гудачкото трио „голдберг“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…НЕШТО НОВО
кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Периодика: Вечер Датум: 12.06.1997