Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО СИЛНА ПОРАКА
МОВ „ИТАЛИЈАНКАТА ВО АЛЖИР“

Периодика: Вечер Датум: 15.05.2007

Автор: Трена Јорданоска Категорија: критика
ВРВНО ОД МЛАДАТА СОЛИСТИЧКА ЕКИПА
„ИТАЛИЈАНКАТА ВО АЛЖИР“ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Дневник Датум: 12.05.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИСОКА ЕСТЕТСКА ПОЗИЦИЈА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.05.2004

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МУЗИЧКА ИЗВЕДБА НА НИВО НА ПЕРФЕКЦИЈА
ЗА КОНЦЕРТОТ НА „СОФИСКИ СОЛИСТИ“ ВО ДОМОТ НА АРМ

Периодика: Вечер Датум: 13.12.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОДЛИЧНИ СОЛИСТИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО 2001“

Периодика: Вечер Датум: 25.06.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И ОДЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЈА НА АНСАМБЛОТ
ОПЕРСКИ УВЕРТИРИ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 21.03.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРЕТСТАВА СО ДОБРИ СОЛИТИ И СТЕРЕОТИПНИ СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА
„СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕРИН“ ОД ЏОАКИНО РОСИНИ, ОПЕРА ПРИ МНТ

Периодика: Дневник Датум: 10.01.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
УСПЕШНА МУЗИЧКА-АКТЕРСКА КРЕАЦИЈА
за изведбата на „севилскиот берберин“

Периодика: Вечер Датум: 26.12.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КОРИФЕЈОТ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ КАКО АБРЕВИЈАТОР
концерт на „мадленијана“ од белград

Периодика: Дневник Датум: 12.06.2000

Автор: Маја Чанаќевиќ Категорија: критика
„СЕВИЛЕЦОТ“ СО НОВА СВЕЖИНА
кон фестивалската премиер на „севилскиот бербер“ од росини, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАНДАРДНО-НЕ ОСОБЕНО ИНТЕРЕСНО
за концертот на мф со гостите од јужна кореја - диригентот чое јонг хо и пианистката шин јунг вун

Периодика: Вечер Датум: 23.10.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ВИСОКО КРЕАТИВНО НИВО
кон премиерната изведба на суитата „приказна“ до јозеф сук, на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.06.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА ПРОГРАМСКА НАСОКА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на перо петровски, солисти. васил атанасов на обоа и едуард монтеро на пијано

Периодика: Вечер Датум: 16.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК … СЕ БЕШЕ МУЗИКА
за изведба на ораториумот „Стабат Матер“ од Ѓоакино Росини

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1993