Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
НЕНАСИТНО НАВЛЕЧЕНИ НА ОРЕВОКРШАЧКА
за и против празничниот баЛЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СОЛИСТОТ СУПЕРИОРЕН ОРКЕСТАРОТ ФАЛШИВ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ЗАПЛЕТКАНИОТ БАРТОК МАЗНО ОТПЛЕТКАН ОД ФИЛХАРМОНИЈАТА
роденденски концерт на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.2010

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ОКТОМВРИСКО ДУХОВНО ПРОВЕТРУВАЊЕ
скопски џез фестивал 2010

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.10.2010

Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
ИНСПИРАТИВЕН СЦЕНСКИ НАСТАП НА ПРОВОКАТИВНИОТ НУВЕЛ ВАГ
стандардна клупска шема

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА ИЗВЕДБА НА СИМФОНИЈАТА ОД РАСЕЛ
одличен почеток на новата сезона на филхармонијата

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.2010

Автор: Весна Димчевска, Ангелина Димоска Категорија: критика
ФИЈАСКОТО НА ОХРИДСКО ЛЕТО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА „СТРУШКИ… 2011“
златни јубилеи - еден заврши друг не чека

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2010

Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
МАКЕДОНСКО-ГРЧКИ БЛУЗ САМИТ НА ВРВОТ
на фестивалот „блуз и соул“

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.07.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ИМА ЗА СКУЛПТУРИ И ЗА НОВИ РЕКЛАМИ НЕМА ЗА НОВИ МУЗИЧКИ ДЕЛА
творештвото во криза

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОПЕРА НЕ СЕ СЛУША ФРАГМЕНТИРАНО
„Турандот“ на Мајски оперски вечери

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА ТРАВИЈАТА ШТО ЗВУЧИ КАКО ИЗГРЕБАН ВИНИЛ
мајски оперски вечери

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2010