Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА
КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Периодика: Дневник Датум: 13.03.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СТАТИЧНА И ИСТРОШЕНА „НОРМА“
За „норма“ под диригентство на александар лековски со анастасија димитрова, анастасија мухиќ и никола гагов

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1992

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
КАРМЕН НА НАШАТА ФАНТАЗИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1986

Автор: С.Пановска Категорија: критика
БЛЕДА НОРМА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКА

Периодика: Вечер Датум: 29.05.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
УСПЕШНА КРЕАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.05.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АНГАЖИРАНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 29.05.1984

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕВОЕДНАЧЕНИ СОЛИСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВЕ ДОБРИ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
МЕЃУ ЛИРСКОТО И ДРАМСКОТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1983

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА РАЗЛИЧНИ ВАЛЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 27.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ЗАСЛУГИ НА ДИРИГЕНТОТ ТАНРИКУЛУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕДНОСТАВНО: ЧУДЕСНО!

Периодика: Вечер Датум: 25.05.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
БУРНИ АПЛАУЗИ ЗА ГОСТИНКИТЕ ОД БЕЛГРАД

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1979