Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ПУБЛИКАТА ЈА ОДУШЕВИ ВТОРИОТ ДЕЛ ОД КОНЦЕРТОТ
божикен концерт на скопски солисти

Периодика: Дневник Датум: 13.01.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Периодика: Дневник Датум: 13.02.2002

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОВЛАДАНИ ПРЕДИЗВИЦИ
„Охридско лето 2001“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 13.08.2001

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БЕЗ ФОРСИРАНА АКРОБАЦИЈА, БЕЗЕФЕКТ ШТО ЌЕ БИДЕ ЦЕЛ САМ ЗА СЕБЕ.
„Охридско лето `99“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.08.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ТАНДЕМ ОД МУЗИЧКИТЕ СОНИШТА
КОНЦЕРТ НА ФРАНЦУСКИТЕ МУЗИЧАРИ ФИЛИПС И ДЕЗЕР ВО ОХРИД

Периодика: Дневник Датум: 21.07.1999

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОСТВАРУВАЊА И ОТСТАПУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1983

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
СЕДМИЦА HA БРОЈНИ НАСТАНИ
осврт кон повеќе концерти во 1961 година

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 26.04.1961

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ВАНДА ВИЛКОМИРСКА НА НАШИОТ КОНЦЕРТЕН ПОДИУМ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 09.05.1958

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКАТА УМЕТНОСТ НА ПЈЕР САНКАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.11.1957

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ПО ПОВОД КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ ВЛАДИСЛАВ ПАЛФИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.09.1950