Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВРАТЕНО ДОСТОИНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 11.10.1985

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ЗАБАВНО, СОВРЕМЕНО, ИНТЕРЕСНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
МАКЕДОНСКИТЕ ПЕАЧИ НА ФЕСТИВАЛСКИ ЕСТРАДИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ПРВИ РЕВИСКИ ЗВУЦИ И СВЕТЛИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1961

Автор: Бранко Глигоров Категорија: критика
НАСТАП НА ПЕАЧИТЕ И ЗАБАВНИОТ ОРКЕСТАР НА РАДИО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1960