Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ВЕЧЕР НА СОЛИСТИЧКИ ПРАИЗВЕДБИ
За концертот на Македонска филхармонија, со солистите Александар Шило и Илја Иоф, диригент Владимир Алтшулер

Периодика: Вест Датум: 30.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНА ВИРТУОЗНОСТ НА ЧУДЕСНИОТ УМЕТНИК
КОНЦЕРТ НА СТЕФАН МИЛЕНКОВИЌ - КИЦ

Периодика: Дневник Датум: 09.10.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВИРТУОЗИТЕТ ОД НАЈВИСОК ДОСТРЕЛ
кон концертот на македонската филхармонија, минчо минчев - виолина, диригент арилд ромереит

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.03.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВО РИТАМОТ НА СВЕТСКАТА МУЗИЧКА СЦЕНА
концер на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 09.03.2000

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЈСТОР НА ДЕТАЛОТ
кон концертот на минчо минчев - виолина , „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРОНИКНУВАЊЕ ВО ЕМОТИВНАТА ДИМЕНЗИЈА НА НОТНИОТ ТЕКСТ
„Охридско лето `99“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.08.1999

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЗАСЛУЖЕНИ АПЛАУЗИ ЗА МЛАДИОТ ВИОЛИНИСТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент јиржи салваровски, солист љубиша кировски на виолина

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МИЛЕНИЦИ НА БОГОВИТЕ-ИНДИВИДУАЛЦИ
за концертот на стефан миленковиќ во пијано придружба на лидија каенаци. програма: бах, шуман, шосон, паганини

Периодика: Вечер Датум: 24.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УБАВИНА ИЛИ МЕЛАНХОЛИЈА
КОН НАСТАПОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛЕСКАВА ВИОЛИНСКА ИГРА
за концертот на македонската филхармонија, диригент александар лековски, солист дејан богдановиќ

Периодика: Вечер Датум: 23.04.1991

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ТЕХНИЧКА СУПЕРИОРНОСТ.
кон рециталот на стефан милековиќ - виолина во пијано придружба на лидија кајнацо

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.04.1991