Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ДОМИНАЦИЈА НА РОМАНТИКАТА
За солистичкиот концерт на виолинистот николај Саченко во Салон 19,19 во Скопје

Периодика: Вест Датум: 22.05.2003

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БРИЛИЈАНТНИОТ САЧЕНКО
кон концертот на оркестарот на операта на мнт, диригент едвард амбарцумјан

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1999

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОРКЕСТАРСКА ПРОМОЦИЈА
кон промотивниот концерт на оркестарот на мнт, диригент едуард амбарцумјан, солист на виолина николај саченко од русија

Периодика: Вечер Датум: 01.12.1999