Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ТИВОК ЏИН
кон концертот на пијанистот николај петров „охридско лето 95“

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.09.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКИ ШОК

Периодика: Вечер Датум: 22.07.1981

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВОНРЕДНА ТЕХНИКА И СМИСЛА ЗА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.03.1974

Автор: Олга Спировска Категорија: критика
КОНДРАШИН СЕКОГАШ ОДУШЕВУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1968