Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ИСКОНСКА ПОТРЕБА ОД ЉУБОВ
КОН КОРЕОДРАМАТА „ТУТУНОБЕРАЧИТЕ“, КОРЕОГРАФ ЈАГОДА СЛАНЕВА, МУЗИКА ВЕНКО СЕРАФИМОВ

Периодика: Утрински весник Датум: 02.12.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КОД НА СТРАСТВЕНА ЉУБОВ
КОН БАЛЕТОТ „РОМЕО И ЈУЛИЈА“

Периодика: Утрински весник Датум: 11.04.2000

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
РЕЛАТИВНО ВИСОК УМЕТНИЧКИ СТАНДАРД
кон изведбата на балетот „ромео и јулија“ од сергеј прокофјев

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.2000

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
КЛАСИЧНО ОРИЕНТИРАН КОНЦЕРТ
за балетскиот концерт по повод светскиот ден на танцот

Периодика: Вечер Датум: 12.05.1999

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ВДАХНОВЕНА ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА
балет - кон „јунакот на судбината“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО БАЛЕТСКО ДЕЛО
кон премиерната изведба на балетската претстава „корсар“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.06.1996