Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ЗДОДЕВЕН „НАБУКО“
За изведбата на Вердиевото оперско дело на Мајските оперски вечери во Скопје

Периодика: Вест Датум: 22.05.2006

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ДИСПЛЕЈ НА ПРОСЕЧНИ МУЗИЧКИ ВРЕДНОСТИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вест Датум: 21.05.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АНЕМИЧНА И НЕСИГУРНА ИЗВЕДБА
ZА ИЗВЕДБАТА НА „РИГОЛЕТО“ ОД ВЕРДИ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ

Периодика: Вечер Датум: 16.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВИСТИНСКИТЕ ВРЕДНОСТИ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ НА СЛАВИЦА ПЕГРОВСКА ГАЛИЌ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 12.03.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЛАВИЦА И ПРИЈАТЕЛИТЕ
Операта на МНТ и направи омаж насвојата првенка сопранот Славица Петровска-Галиќ

Периодика: Вест Датум: 08.03.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КОРИФЕЈОТ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ КАКО АБРЕВИЈАТОР
концерт на „мадленијана“ од белград

Периодика: Дневник Датум: 12.06.2000

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНО МОБИЛИЗИРАНА ПРЕТСТАВА
за изведбата на операта „набуко“ од Ѓ/ Верди

Периодика: Вечер Датум: 31.05.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРА СОЛИСТИЧКА ТРОЈКА
за гостувањето на никола митиќ, арсени арсов и сања керкез

Периодика: Вечер Датум: 23.11.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗАЧУДУВАЧКИ ДОБРА ПРЕТСТАВА
за последната „травијата“ со солистите н. бјоро, ц. стојановски и н. митиќ

Периодика: Вечер Датум: 15.11.1994

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1985

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРВИТЕ АПЛАУЗИ ЗА БЕЛГРАЃАНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕИЗБРИШЛИВ БЕЛЕГ НА НАШЕТО КУЛТУРНО ЖИВЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
БЛАГОРОДНА МИСИЈА ВО СОВРЕМЕНОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1978

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УБЕДИТЕЛНА ИСПОЛНИТЕЛСКА КОНЦЕПЦИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1976