Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАДЕЖИ СОБРАА ЕДНО ЧУДО НАГРАДИ
меѓународни музички конкурси

Периодика: Дневник Датум: 20.06.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТВРДА ЗА ИЗВОНРЕДНАТА ПЕРСПЕКТИВА НА ИЗВЕДУВАЧОТ
матурски концерт на никола атанасов

Периодика: Дневник Датум: 05.06.2000

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ИНТОНАЦИСКИ СИНДРОМ
настап на триото „скопје“ на јасминка чакар, на цветан стојанов и тодор светиев и на стојан димов и рита трпчева-поповиќ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1997

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПРЕЦИЗНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
кон концертот на гудачкиот оркестар „душан сковран“ на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКА ЈУБИЛЕЈНА ВЕЧЕР
за концертот по повод 35-годишниот јубилеј на исполнувачката активност на благоја николовски

Периодика: Вечер Датум: 28.06.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈУБИЛЕИ И ПОЧЕТОЦИ
ЗА ЈУБИЛЕЈНИОТ КОНЦЕРТ НА НИКОЛА АТАНАСОВ И А ПРВИОТ РЕЦИТАЛ НА ЗВОНКО ПИРГАНОСКИ

Периодика: Вечер Датум: 10.03.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
„ОРФЕЈ“ ПО 35 ГОДИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
УСПЕШНА БАХОВА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.03.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ РАМПАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕОБИЧНА ЕНЕРГИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ВРВНИ МУЗИЧАРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
РАЗНОВИДНО И КВАЛИТЕТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1979