Автор: Тихо Титизов Категорија: критика
ПРЕМИЕРНА ИЗВЕДБА НА „СТРЕМЕЖИ“ И „ТАМАРА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.1966

Автор: Т.Титизов Категорија: критика
РАМНИШТЕ НА ОПАСЕН ПРОВИНЦИЈАЛИЗАМ?

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.03.1965

Автор: Тихо Титизов Категорија: критика
НАСТАП ШТО ГИ ПОТВРДИ СУПЕРЛАТИВИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.04.1962

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ПРЕМИЕРА НА БАЛЕТОТ „ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО“

Периодика: Разгледи Датум: 07.04.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЖИЗЕЛА И ШТРАУСИЈАДА–ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Разгледи Датум: 17.11.1956

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ОХРИДСКА ЛЕГЕНДА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.06.1956

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Разгледи Датум: 22.02.1955

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
„МАКЕДОНСКА ПОВЕСТ”

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1953