Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ЗНАЧАЈНО ОСТВАРУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.07.1974

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ЕДЕН ГОЛЕМ УМЕТНИК

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.12.1973