Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВЕЧЕР НА СТРАСТ И ЕРОТИКА
По концертите на Камерниот оркестар на МММ и Фламенко групацијата на „Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 07.08.2003

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ РЕПРЕЗЕНТИ НА УБАВИОТ ИЗРАЗ
ЧЕТИРИЕСЕТ _години МУЗИЧКА МЛАДИНА НА МАКЕДОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 20.02.2003

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ЧЕТИРИЕСЕТ ГОДИНИ СО И ЗА МЛАДИТЕ
Александар Герасимовски, Генерален секретар на МММ

Периодика: Утрински весник Датум: 01.02.2003

Автор: П. Трајковски Категорија: Осврт
ЗА МЛАДИТЕ И ЗАБАВНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.11.1976

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: Осврт
ЛЕТО ИСПОЛНЕТО СО АКТИВНОСТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.09.1976

Автор: / Категорија: Осврт
АКТИВНОСТ ИСПОЛНЕТА СО БОГАТИ СОДРЖИНИ

Периодика: Вечер Датум: 13.12.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
СО МЛAДЕШКИ ТРЕПЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1975