Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕПОСРЕДЕН КОНТАКТ СО ПУБЛИКАТА
настапи на битолскиот камерен оркестар и градскиот хор „менада“ од тетово

Периодика: Утрински весник Датум: 28.06.1999

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДВА КВАРТЕТА
ЗА ГУДАЧКИТЕ КВАРТЕТИ ДИМОВ И МОКРАЊАЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1988

Автор: Благој Ангеловски Категорија: критика
ХОМОГЕНА ОРКЕСТАРСКА ЦЕЛИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.1985

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ВОНРЕДНА ВОКАЛНА РАМНОТЕЖА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.08.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА ВИСОКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕОБМИСЛЕН ПОТЕГ

Периодика: Вечер Датум: 25.07.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА ПОПУЛАРНАТА ХОРСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПЕДАНТНО И ДОЖИВЕАНО. КОН КОНЦЕРТОТ НА СЛОВАЧКИТЕ МАДРИГАЛИСТИ ПОД ДИРИГЕНСКО ВОДСТВО НА ЛАДИСЛАВ ХОЛАСЕК

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1978

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО

Периодика: Вечер Датум: 22.07.1975

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА УМЕТНОСТА НА ХОРСКОТО ПЕЕЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1975