Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СО ВИДЛИВИ ОСЦИЛАЦИИ
кон послаедниот концерт на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.03.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕВООБИЧАЕН ПРОСТОР, НО ИЗВОНРЕДНА ИЗВЕДБА
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 13.03.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МОЦАРТ ПРОТИВ ПРОКОФЈЕВ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.01.2014

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ГРОМОГЛАСНИ АПЛАУЗИ ЗА ВАЛЕРИЈ СОКОЛОВ
уживање со големиот мајстор

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 14.03.2013

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВИЕНСКИТЕ КЛАСИЧАРИ И ОГРИНЧУК КАКО ПОПРАВЕН ИСПИТ
нов концерт на филхармоничарите

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.12.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
АТРАКТИВНИ ДЕЛА И ИСПОЛНИТЕЛИ
македонска филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.05.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАНДАРДНА ИЗВЕДБА
македонската филхармонија во шини

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 27.01.2011

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНА СИГУРНОСТ НА ЃОШЕВСКА
Марија Ѓошевска со македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 28.10.2010

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОДЛИЧЕН СОЛИСТ И АМБИЦИОЗЕН ДИРИГЕНТ
по концертот на македонската филхармонија

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.04.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВНУКОТ НА ДАВИД ОЈСТРАХ УМЕРЕН ВО МУЗИЦИРАЊЕТО
За концертот на рускиот виолинист Валериј Ојстрах, на „Охридско лето “

Периодика: Утрински весник Датум: 20.07.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОСХИТУВАЧКО ВИРТУОЗНО МАЈСТОРСТВО НА ВАЛЕРИЈ ОЈСТРАХ
На охридско лето

Периодика: ТВ - СИТЕЛ Датум: 17.07.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО КАКО ЧАСОВНИК
КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ АНА КОНДРАТЕНКО

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИНСПИРАТИВНА АТМОСФЕРА
Маледонска филхармонија и ана кондратенко

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 06.11.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДОБРА И ЛОША ИЗВЕДБА
ОХРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.2008