Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ПОТРАГА ПО НОВИ МОДАЛИТЕТИ НА ТАНЦОВАТА ЕКСПРЕСИЈА
ВО МЕСЕЦОТ НА ТАНЦОТ

Периодика: Дневник Датум: 08.05.2003

Автор: Цветанка Зојчевска Категорија: критика
ДОМИНАНТНИТЕ ВЕЛАТ ЗБОГУМ
ШТО ТОЛКУ ГО ОГОРЧИ Д-Р ТОМА ПРОШЕВ ВО ОПЕРАТА НА МНТ?

Периодика: Вечер Датум: 05.12.1987

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ЧИСТ СТИЛ И СОВРШЕНА ТЕХНИКА
КОН ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД П.И.ЧАЈКОВСКИ НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.03.1986

Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
„СВЕТА СОФИЈА“ – ПРЕДУСЛОВ ЗА НЕШТО УШТЕ ПОКВАЛИТЕТНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.10.1971

Автор: Б.П. Ѓорчев Категорија: критика
ОВАЦИИ ЗА „НОРМА“

Периодика: Вечер Датум: 13.06.1970

Автор: Н.Н. Категорија: Осврт
ПОФАЛНИ КРИТИКИ ВО РОМАНСКИОТ ПЕЧАТ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1969