Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА
кон настапите на гудачкиот квинтет „цирих“ и на Младинскиот камерен оркестар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1996

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
АТРАКТИВНА ПРОГРАМА И КОРЕКТНА ИЗВЕДБА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА ОХРИДСКО ЛЕТО 94

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1994

Автор: Димче Николески Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА СОЛИСТИЧКИТЕ РЕЦИТАЛИ
кон рециталот на михаил хомицер и кон настапите на младите уметници

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДОБРА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЕДНОСТАВНА И ЧИСТА УБАВИНА
КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР ОД СКОПЈЕ И НАСТАПОТ НА МОСКОВСКОТО ТРИО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.08.1988