Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
ОПЕРСКО ДЕЛО СО СПЕКТАКУЛАРНИ ДИМЕНЗИИ
Кон: Операта „Фауст“ на Шарл Гуно, во изведба на Белградската опера на МОВ

Периодика: Вест Датум: 30.05.2003

Автор: Васка Наумовска-Томовска Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.07.1990

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРЕНД ЗА ПРИЗЕМЈУВАЊЕ
ПО ГОДИНАШНАВА ТРИБИНА НА ЈУГОСЛОВЕНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО ВО ОПАТИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1987

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВИСТИНСКИ КОНТАКТ СО ДЕЛАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.07.1987

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
РАЗЕДИНЕТ ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.07.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО ПОЛНА ПАРЕА

Периодика: Вечер Датум: 25.11.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДИРИГЕНТОТ ЦЕНТРАЛНА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.12.1979

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВОЗДРЖАНОСТ И СИГУРНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1975

Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ПО ПАУЗА-ПАК УСПЕШЕН КОНЦЕРТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛНА ДИРИГЕНТСКА ЛИЧНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1972

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
УСПЕШНО ГОСТУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1957