Автор: Емилија Џипунов Категорија: критика
КОРЕОГРАФСКА АРХИТЕКТУРА
Кон балетските претстави „Дива љубов" „Помеѓу овде и сега" во продукција на МОБ

Периодика: Утрински весник Датум: 27.06.2006

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПАРАЛЕЛИ НА ФАСЦИНАНТНАТА ЕНЕРГИЈА
изведба на најновиот проект на Балетот МНТ - "Паралели",

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2003

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998