Автор: Миркица Поповиќ Категорија: критика
„МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ“ Е КУЛТУРЕН БРЕНД
за свеченото отворање на 38. издание на манифестацијата,

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2010

Автор: Миркица Поповиќ Категорија: критика
МОДЕРНИОТ ТАНЦ БАРА ЖИВИ КАРАКТЕРИ, НЕ МАРИОНЕТИ
танчари на Академијата за танц од Ротердам, прв пат заиграа на голема сцена во Македонската опера и балет

Периодика: Утрински весник Датум: 20.04.2010

Автор: Миркица Поповиќ Категорија: критика
НИЗ ПЕКОЛОТ И ЧИСТИЛИШТЕТО СО „ТРЕТИОТ“
Отворањето на годинешниот „Танц фест“

Периодика: Утрински весник Датум: 16.04.2010